Book
Tid

Tidlig tryghedsscanning

Book en tid hos en af klinikkerne:

Tidlig tryghedsscanning

Mange vælger at få en tidlig tryghedsscanning, fordi de syntes der går lang tid fra den positive graviditetstest og til 12. graviditetsuge, hvor man bliver tilbudt scanning på sygehuset. Ved den tidlige scanning kan vi se hjerteblink, samt se om der skulle være tvillinger. Vi måler fostrets længde, og fastslår hvor langt, du cirka er henne i graviditeten. Den endelige terminsfastsættelse foregår på sygehuset i forbindelse med 12 ugers scanningen. Du har mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål, tanker eller bekymringer. Mange føler lettelse og glæde, når de ser hjertet slå. Et lille fosterhjerte begynder at slå i den sjette graviditets uge.

Tidlig tryghedsscanning er således fra graviditetsuge 6+0. Hvis du er usikker på hvor langt du er henne, eller har haft en meget uregelmæssig cyklus, så ring til os, så booker vi en tid til dig/jer i fællesskab.

Hvad kan man se på en tidlig tryghedsscanning?

Ved den tidlige tryghedsscanning kan vi se at graviditeten starter rigtigt. Altså at graviditeten er placeret korrekt i livmoderen og at hjertet slår. Vi undersøger ligeså om der skulle være tvillinger. Vi måler fostrets længde og fastslår, hvor langt du cirka er henne i graviditeten. Den endelige terminsfastsættelse foregår på sygehuset i forbindelse med 12-ugers scanningen. Vi sætter altid minimum 30 minutter af til alle tidlige tryghedsscanninger, så her er rig mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål, tanker eller bekymringer. Vi rådgiver om alt fra kvalme og andre graviditetssymptomer til vitaminindtag m.m.

Book tid til tidlig tryghedsscanning

Du kan nemt booke en tid online på en af vores tre klinikker og finde en tid i kalenderen, der passer
dig. Hvis du er i tvivl om, hvornår du kan komme ind til en tryghedsscanning, er du velkommen til at
ringe til os først, dog træffes vi bedst på mail eller sms. Vi vil kunne hjælpe dig med at afgøre, om
en tidlig tryghedsscanning er noget for dig og hvornår den skal laves.

Vi glæder os til at tage imod dig/jer!


Hvad er en tidlig tryghedsscanning?

En tidlig scanning giver mange tryghed i starten af graviditeten. Tiden kan føles lang fra man står med en positiv test og til scanning- oftest kaldet "nakkefoldsscanning" som man får foretaget på sygehuset typisk omkring uge 12-14.

Vedc en tidlig scanning kan vi konstatere om graviditeten er startet rigtigt. At den sidder rigtigt inde i livmoderen, om der er liv og ca hvor langt man er henne. Den endelige terminsdato sættes først på sygehuset. Vi kan også se om der skulle være tvillinger.


Hvornår kan jeg booke en tidllig tryghedsscanning?

Man kan se fostrets hjerte slå når man er 6+0. Umiddelbart regner man altid graviditetslængden ud fra sidste menstruations første dag. Dog har mange kvinder uregelmæssig cyklus eller kan måske ikke helt præcist huske denne dato. Vi opfordrer derfor til at du/I booker en tid til tidlig tryghedsscanning mindst 14 dage efter en helt sikker positiv test.. Dvs. at begge streger på graviditetstesten er lige tydelige.

Er du/I i tvivl kan vi kontaktes på mail eller sms.


Er det en god ide at komme med fyldt blære til en tryghedsscanning?

Det kan være en god ide at komme med fyldt blære til tidlig tryghedsscanning. Blæren kan være med til at "løfte" livmoderen frem så det er nemmere at fremstille et godt og tydeligt billede når vi scanner på maven.

Hvis vi skal scanne vaginalt beder vi dig om at tømme blæren først.

Efter uge 14+0 er det ikke nødvendigt at komme med fyldt blære

Book tid hos en af klinikkerne: