Book
Tid

Kønsscanning

Book en tid hos en af klinikkerne:

Kønsscanning i trygge hænder hos Gravid Scanningsklinik

Er du/i nysgerrige på barnets køn? Så kan du/i booke tid til en kønsscanning på en af vores scanningsklinikker i Aalborg, Herning eller Randers. På Aalborg Scanningsklinik og Randers Scanningsklinik vil du/i møde Janne.

Janne er sygeplejerske og sonograf. Janne har scannet siden 2003 og har desuden erfaring med arbejde i fertilitetsforløb og gynækologi. På Herning Jordemoder Scanningsklinik vil du/i møde Tina. Tina er jordemoder og sonograf.

Tina har scannet siden 2011. Tina har i mange år arbejdet med graviditet og den kommende familie. Tina kommer også på Randers Scanningsklinik hver tirsdag + i ferietid. Vi er begge uddannede og certificerede sonografer. Vi er begge uddannet på sygehuset og har gennemgået den nødvendige uddannelse, kurser og certificeringer, man skal have for at kunne kalde sig sonograf.


Hvor tidligt kan man se barnets køn ved en scanning?

Barnets køn bestemmes allerede ved befrugtningen. Man skal dog være 14 uger + 0 dage henne, før vi kan være sikker på at kunne fastslå dit barns køn.
Nogle elsker overraskelser, og ønsker derfor ikke at vide kønnet på det kommende barn. Andre vil gerne planlægge lidt mere både i forhold til navn, tøj og farver, og vil derfor rigtigt gerne kende kønnet på det kommende barn.

En kønsscanning hos os handler udover kønnet også om at den lille vokser og trives og udvikler sig normalt. Vi tilbyder derfor ikke en "basis" kønsscanning eller en "udvidet" kønsscanning. Hos os er den lille i centrum. Vi foretager altid en faglig vurdering , en "mini gennemscanning" svarende til
graviditetslængden. Således afslører vi kønnet, men vi foretager ligeså en grundig faglig vurdering af, om graviditeten udvikler sig normalt.

I sjældne tilfælde kan kønnet ikke ses, hvis f.eks. navlesnoren ligger ned mellem benene. Der gives altid en gratis omscanning hvis kønnet ikke kan ses. – Dette gælder dog udelukkende hvis du er over 14 uger + 0 dage.

(Vær opmærksom på at din app, måske siger, at du/i nu er i uge 14, når du er 13 uger + 0 dage.
Det appen henviser til er at du nu, er påbegyndt den 14. graviditetsuge).

Book tid til kønsscanning online

Er du minimum 14+0, kan du få en kønsscanning. Du kan nemt booke en tid online på en af vores tre
klinikker og finde en tid i kalenderen, der passer dig. Vi glæder os til at tage imod dig/jer!


Hvad er en kønsscanning?

Nogle elsker overraskelser og ønsker ikke at vide kønnet på deres kommende barn og andre vil gerne planlægge lidt mere både i forhold til navn, tøj og farver og vil derfor rigtigt gerne kende kønnet på det kommende barn.

En kønsscanning hos os handler udover kønnet også om at den lille vokser og trives og udvikler sig normalt. Vi tilbyder derfor ikke en "basis" kønsscanning og en "udvidet" kønsscanning. For os er den lille i centrum og vi foretager altid en faglig vurdering , en "min igennem scanning" svarende til din graviditetslængde. Således afslører vi kønnet men vi foretager ligeså en grundig faglig vurdering af om graviditeten udvikler sig normalt.


Må man have pårørende med til kønsscanning?

Ja du/I er meget velkomne til at tage pårørende med til scanning. Vi har ikke et max antal på hvor mange I må være. Så mærk efter om du/ I syntes det er hyggeligt at komme alene eller vil have de nærmeste med.

Vi oplever ofte at små børn mister interessen for den kommende søskende ret hurtigt, og det kan derfor være en god ide at medbringe lidt legetøj eller en snack. Du/I er også meget velkomne til at tage en voksen med, der kan tage sig af barnet om nødvendigt


Hvorfor vælge Randers/Herning/Aalborg scanningsklinik?

Vi er begge uddannede og certificerede sonografer. Vi er begge uddannet på sygehuset og har gennemgået den nødvendige uddannelse, kurser og certificeringer man skal have for at kunne kalde sig sonograf. Vi har begge årelang ansættelse på sygehuset,

Janne er uddannet sygeplejerske og sonograf og har desuden erfaring i arbejde med fertilitetsforløb og gynækologi. Janne har scannet siden 2003.

Tina er uddannet jordemoder i 1999 og sonograf i 2011. Hun har i mange år arbejdet med graviditet og den kommende familie

Book tid hos en af klinikkerne: